Hout soorten

Er zijn verschillende soorten hout die geschikt zijn voor het stoken in een kachel. Hier zijn enkele van de beste soorten:

  • Essenhout: Essenhout is een redelijk taaie, elastische houtsoort en hard. Daarom erg geschikt om als open haardhout te gebruiken. Dit hout brandt lang en geeft daarbij behoorlijk veel warmte af! Een voordeel van deze houtsoort is daarnaast het vlammenspel. Het vuur is mooi.
  • Beukenhout: Beukenhout heeft eigenschappen die uitstekend passen bij vrijwel elke open haard. Het is een harde en taaie houtsoort en het brandt lang en traag. Een groot voordeel van beukenhout is dat je hiermee tegelijk de afvoerpijp van je haard reinigt. Het heeft namelijk een erg schone verbranding.
  • Eikenhout: Eikenhout is voor veel stokers een populaire houtsoort en zeer geschikt voor open haarden. Het is hard en taai en brandt daarom heel lang. Tegelijk geeft het zeer veel warmte af.
  • Elzenhout: Elzenhout is een lichte houtsoort die goed brandt. Net als beuken- en essenhout geeft elzenhout veel warmte af en stook je schoon mits je goed droog en onbewerkt hout gebruikt.

Het kiezen van het juiste soort hout voor het stoken in je kachel kan helpen om efficiënter te stoken, minder fijnstof uit te stoten, veiliger te stoken, en kan ook bijdragen aan een schonere verbranding


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *